Over  ons

Ons verhaal op de Bouwhoeve

De Bouwhoeve zelf is natuurlijk een boerderij die hier met de geschiedenis van Hoogstraten en Wortel vergroeid is.  Ons verhaal als gezin begint hier in 1989…  In dat jaar hebben Leen en Lu het bedrijf van Lu zijn ouders overgenomen.  Het bedrijf bestond uit diverse oude gebouwen die leegstonden en erg oud waren.   Op dat moment stonden we dus voor de keuze om ze af te breken of om ze op te knappen en voor een ander doel te gebruiken.  Uiteraard wilden wij graag de gebouwen behouden en ze een nieuwe functie geven.

Wij zijn gaan rondkijken en zoeken wat er mogelijk was op korte en lange termijn en hebben vele uurtjes gestoken in brainstormen rond een nieuwe invulling. 

Uiteindelijk kozen we ervoor om in de oude stal aan het woonhuis drie vakantiewoningen te realiseren en een ontspanningsruimte en een vergaderzaal.  In een later stadium zijn er nog drie extra vakantiewoningen gerealiseerd in de oude graanzolder. 

Verder hebben we een boerengolfbaan aangelegd en de oude stierenstal ingericht als  ontvangstruimte voor de boerengolfers.   Jaarlijks worden hier meer dan 2000 gasten ontvangen.

 

De volgende generatie

Dochter Dorien heeft na een aantal jaren in de informaticasector te werken beseft dat ze niet aan het ondernemersbloed kan ontsnappen en stapt bij in de zaak.

Zij heeft verschillende cursussen ambachtelijk ijs maken gevolgd en heeft in verschillende fases eerst een ijswinkeltje geopend en daarna een volwaardig ijssalon op de Bouwhoeve.

Dit ijssalon is vormgegeven in de oude schuur die eveneens al jaren niet meer voldeed aan de moderne landbouwnormen.   Deze is omgebouwd tot een prachtige binnenlocatie waarin vele elementen van het authentieke sfeer bewaard is gebleven.  

Middels het ijssalon zijn onze producten in de streek enorm bekend en bemind geworden.  

Tijdens de coronaperiode hebben we beslist om het ijssalon stop te zetten en nog meer in te zetten op onze eigen zuivelproducten in onze nieuwe hoevewinkel.