Hoeve-ijs

Al het goede van onze melk proef je in onze ijsjes :

Sinds 2009 zijn we bij ons op de boerderij begonnen met de verkoop van ons eigen hoeve-ijs

Deze zijn niet vanzelf op onze hoeve beland.  Hiervoor heeft Dorien zich laten omscholen.  Zij heeft de informaticasector vaarwel gezegd en is zich gaan verdiepen in het maken van echt ambachtelijk ijs.

Na een intensieve periode van trial & error waarbij er enorm veel geproefd, geprobeerd, berekend en bediscussieerd is geweest zijn we bij een authentiek recept gekomen waaraan we ons nog steeds graag aan houden. 

Om tot ons ijsjes te komen bereide wij deze op de ambachtelijke manier. 

In een ketel van 180 liter brengen wij onze verse koemelk aan de kook tot 85°C. Hier voegen wij verder alle andere ingrediënten zoals suiker, eieren, room en melkpoeder aan toe.

Nadat deze basiscompositie de temperatuur van 85°C. bereikt heeft volgt dus de afkoeling naar 4°C. Hierna is de basiscompositie gepasteuriseerd.

Deze laten wij even ‘rijpen’ aan deze temperatuur zodat de smaken beter tot hun recht komen.

Hierna kunnen wij deze compositie afdraaien tot ons hoeve-ijs. Deze wordt ingevroren in literdozen, verwerkt tot ijsgebakjes, ijstaarten en frisco’s of in onze scheptoog geplaatst.

Verder maken wij ook lekker sorbet-ijs, en ook suikervrij-ijs is mogelijk.

    

Scheptoog

De scheptoog gaat open in het voorjaar bij het start van het mooie weer in April.   Deze blijft dan geopend tot het einde van de zomer in September.

Wij communiceren tijdig over de aanpassing in de openingsuren.

Ons ijs kan je bestellen in onze webshop

 8.00
 8.00
 8.00
 8.00
 8.00
 8.00
 8.00