Nabije omgeving

Hoogstraten – Wortel

Hoogstraten

Altijd iets te beleven

Hoogstraten is een klein gezellig stadje in de Antwerpse Kempen.   Hoogstraten ligt tegen de Nederlandse grens aan.   De dichtsbijzijnde steden zijn Antwerpen, Breda en Turnhout.  Zij bevinden zich alle drie op een klein half uurtje rijden.

Hoogstraten heeft een gezellig centrum met tal van horeca zaken en mooie winkels.  Het begijnhof is ook zeker een bezoekje waard.

In Hoogstraten worden er tal van evenementen georganiseerd.   Check hier of er gepland zijn tijdens uw verblijf! 

Hoogstraten in Groenten en Bloemen

derde weekend van September

Het centrum van Hoogstraten wordt elk jaar omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

Elke keer opnieuw komen team en vrijwilligers met adembenemende creaties en originele combinaties naar buiten, steeds opgetrokken uit groenten, bloemen en fruit en gerealiseerd met vernuftige staaltjes van techniek.

Wortel KOLONIE

Heerlijke rust, stilte en mooie landschappen

Ten oosten van Wortel ligt het meer dan 400 hectare grote gebied Wortel Kolonie.

Ooit een kolonie voor landlopers, vandaag de stek voor tientallen soorten vogels, vleermuizen, insecten en andere bewoners.

Statige bosdreven, open akkers, vennen, heide en graslanden wisselen elkaar af. Laat je niet misleiden door de rust en stilte, Wortel Kolonie krioelt van het dierenleven.

Sinds 1999 is het gebied cultureel-historisch erfgoed. Dit unieke bosrijke landschap herbergt dan ook een boeiende geschiedenis. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen.

Koloniën van weldadigheid

Nieuw bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van Wortel- en Merksplas-Kolonie.

Wandel op eigen tempo doorheen deze voormalige Varkensstal van de Grote Hoeve in Merksplas. Bekijk de geanimeerde film over het ontstaan van de Koloniën van Weldadigheid, ontdek de persoonlijke verhalen van de landlopers die hier ooit verbleven of vlieg virtueel over Kolonie 5-7!

Lees meer over de dieren en planten die zich in Kolonie 5-7 thuis voelen en zoek uit waar de herder met zijn schapen op dat moment rondtrekt.

Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 is gratis toegankelijk en rolstoeltoegankelijk

De Mosten

Een veelzijdig recreatiedomein

Recreatiedomein De Mosten combineert een oase van rust met een heerlijk paradijs voor kinderen.

Alles draait rond genieten. Kinderen en tieners leven zich uren uit in de zwemvijver en de speeltuin, in tussentijd kunnen ouders genieten van een drankje op het terras van Treehouse Bar De Mosten.

In de omliggende uitgestrekte bossen vind je prachtige wandel-, fiets- en ruiterroutes. En ook de avonturiers onder ons kunnen zich helemaal uitleven in het klimpark of kunnen leren wakeboarden of waterskieën in het cablepark.

Kortom, De Mosten is dé ideale bestemming voor een leuk dagje uit.